Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

MMDS in MWS

MMDS in MWS

Dodelitev frekvenc za MMDS in MWS

MMDS (Multimedia Multipoint Distribution System) večpredstavnostni večtočkovni distribucijski sistemi so širokopasovne povezave (nekaj 100 MHz) med centralnimi postajami operaterja in terminalnimi postajami končnih uporabnikov, namenjene posredovanju večprogramskih televizijskih, glasovnih in podatkovnih storitev.
 

Dovoljena je uporaba radijskih frekvenc, ki so v Splošnem aktu o načrtu uporabe radijskih frekvenc podeljene za fiksne aplikacije točka-več točk, MWS in MMDS.

 

MWS (Multimedia Wireless System) večpredstavnostni brezžični sistemi so širokopasovne povezave med centralnimi postajami operaterja in terminalnimi postajami uporabnikov, ki se uporabljajo za brezžični prenos večpredstavnostnih vsebin do končnih uporabnikov.

 

Dovoljena je uporaba radijskih frekvenc, ki so v Splošnem aktu o načrtu uporabe radijskih frekvenc podeljene za fiksne aplikacije točka-več točk, MWS.

 

Dodelitev frekvenc za MMDS, MWS se izvede po postopku dodelitve radijske frekvence za javno mrežo.

 

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.