Poziv operaterjem za prijavo prihodkov

Četrtek, 12.03.2015

Vse operaterje, vpisane v uradno evidenco agencije pozivamo, da najkasneje do 31. marca 2015 posredujejo podatke o višini prihodkov iz zagotavljanja javnih komunikacijskih omrežij oziroma iz izvajanja javnih komunikacijskih storitev doseženih v letu 2014.

 

Omenjeni prihodki so osnova za izračun oziroma odmero letnega plačila operaterjem na podlagi obvestila. Prihodek naj bo izražen v evrih, zaokrožen na dve decimalki in naj ne vsebuje davka na dodano vrednost.


Prihodke nam prijavite v okviru posebnega vprašalnika za prijavo prihodka, ki je dostopen preko  portala https://partner.akos-rs.si. Dostop je omogočen vsem, ki že imate svoj uporabniški račun za dostop do tega portala (obrazec za letni prihodek se nahaja v rubriki e-Dokumenti).


Če uporabniškega računa še nimate, si ga lahko ustvarite na naslovu https://partner.akos-rs.si. Kliknite na povezavo »Registracija novega uporabnika« in sledite postopku. V kolikor boste želeli dokument tudi oddati elektronsko, boste za to potrebovali prijavljeno digitalno potrdilo. Izpolnite in pošljite vlogo na strani https://partner.akos-rs.si/e-dokumenti/. Kliknite na povezavo »Vloga za dodelitev dostopa«.


Tisti operaterji, ki bi raje poslali natisnjen, izpolnjen, podpisan in žigosan obrazec po pošti, lahko to še vedno storite. V tem primeru si po zgoraj opisanem postopku, če uporabniškega računa še nimate, ustvarite le-tega, saj boste le tako lahko prišli do obrazca in ga tudi natisnili.


Vprašalnike je potrebno izpolniti in oddati najkasneje do 31. marca 2015.


Prijavo prihodkov so dolžni oddati vsi operaterji, ki so bili dne 31. decembra 2014 v uradni evidenci operaterjev, ki jo vodi agencija.

POSEBNO OPOZORILO: V PRIMERU ZAMUDE PRI POŠILJANJU PODATKOV O PRIHODKU, AGENCIJA  NE BO  POŠILJALA  OPOZORIL, AMPAK BO UPORABILA ZAKONSKO MOŽNOST IZ TRETJEGA ODSTAVKA 6. ČLENA ZEKOM-1 IN VAM ZARAČUNALA LETNO PRISTOJBINO NA OSNOVI PODATKOV IZ AJPESA. HKRATI VAM BOMO ZARAČUNALI TUDI GLOBO SKLADNO S 46. TOČKO  233. ČLENA  ZEKOM-1 .


Pri pošiljanju podatkov se sklicujte na našo opravilno št. 38212-2/2015.

V primeru tehničnih vprašanj se obrnite na  uros.golob@akos-rs.si

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.