Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

ERGP - javna obravnava in delavnica glede prihodnosti univerzalne poštne storitve

ERGP - javna obravnava in delavnica glede prihodnosti univerzalne poštne storitve

Torek, 28.10.2014

Agencija zainteresirano javnost obvešča, da je Skupina evropskih regulatorjev poštnih storitev (EGRP - European Regulators Group for Postal Service) v javno obravnavo podala dokument Discussion paper on the implementation of Universal Service in the postal sector and the effects of recent changes in some countries on the scope of the USO, ki je dostopen na spletni strani.

 

Namen javne obravnave je informiranje javnosti in posvetovanje z deležniki na evropskem trgu poštnih storitev glede obveznosti izvajanja univerzalne poštne storitve in o učinkih trga ter drugih dejavnikov na dolgoročnost zagotavljanja univerzalne poštne storitve. Več o namenu javne obravnave lahko preberete na povezavi.

 

ERGP je z dokumentom in razpravo reagiral na v zadnjih letih izrazit padec poštnih pošiljk (približno 6 % letno), kar  posledično vodi v določene spremembe tudi v okviru univerzalne poštne storitve. Te spremembe imajo lahko učinek na različne deležnike na trgu poštnih storitev v Evropi, ki so ne le izvajalci poštnih storitev, ampak tudi združenja trga dela, poštne industrije in potrošnikov ter prodajalci preko e-trgovine.

 

Vsi zainteresirani so vabljeni, da svoje mnenje, predloge in pripombe v postopku javne obravnave predložijo do 14. 11. 2014 na naslov ERGP sekretariata, in sicer preko e-pošte markt-ergp@ec.europa.eu, ali pa pisno na naslov ERGP:

 

ERGP Secretariat

European Commission

DG MARKT – J59 07/036

Rue Joseph Ⅱ59

1049 Brussels, BELGIUM

 

Prosimo, da svoje prispevke napišete v angleškem jeziku in jih posredujejo v vednost tudi agenciji. Vse informacije, ki morebiti ne bi bile za objavo v javnosti, je potrebno označiti z zaupno (confidential).

 

Javna obravnava se bo zaključila z delavnico, ki bo organizirana 19. 11. 2014 v Bukarešti. Vsi zainteresirani se lahko za omenjeno delavnico, ki bo organizirana v angleškem jeziku, registrirajo preko spletne strani, ali pa pošljejo prijavo na elektronski naslov ergp@ancom.org.ro do 31. 10. 2014. Več o omenjeni delavnici lahko preberete na povezavi.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.