Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

Direktorica AKOS nova podpredsednica BEREC in skupine neodvisnih regulatorjev IRG

Direktorica AKOS nova podpredsednica BEREC in skupine neodvisnih regulatorjev IRG

Četrtek, 06.12.2018

Direktorica Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS), mag. Tanja Muha, je bila danes na dvodnevnem plenarnem zasedanju Organa evropskih regulatorjev za elektronske komunikacije (BEREC) v Pragi izvoljena za podpredsednico tega evropskega regulatornega organa.

 

Odbor evropskih regulatorjev, katerega sestavljajo po en član na državo članico, ki je vodja ali imenovan visoki predstavnik nacionalnega regulativnega organa in je prvenstveno odgovoren za vsakdanje spremljanje delovanja trgov za elektronska komunikacijska omrežja in storitve, je kandidaturo mag. Tanja Muha soglasno podprl, njen mandat pa bo trajal eno leto.

 

Za predsedujočega BEREC za leto 2019 je bil imenovan predsednik irskega regulatorja ComReg Jeremy Godfrey. V tej vlogi bo kot predsedujoči organa evropskih regulatorjev odgovoren za notranje aktivnosti in za zunanje odnose v imenu BEREC, hkrati pa bo njegova naloga obveščati države članice o načrtovanih angažmajih in stikih ter poročati o rezultatih. Naloga podpredsednikov je medtem aktivna podpora predsedniku, lahko pa tudi avtomatično prevzamejo dolžnosti predsedujočega, če ta ni zmožen izvajati teh dolžnosti.

 

BEREC ima sicer kot organ evropskih regulatorjev ključno vlogo pri krepitvi enotnega trga elektronskih komunikacij ter usklajevanju ureditve tega sektorja po celotni Evropi. Mag. Tanja Muha pa je s svojim aktivnim delovanjem v organu BEREC in izkušnjami na področju elektronskih komunikacij upravičila zaupanje ter pridobila pomembno vlogo pri povezovanju internih aktivnosti znotraj BEREC.

 

Ena izmed ključnih nalog in izzivov organa BEREC za leto 2019 bo predvsem implementacija nalog in pristojnosti, ki jih predpisuje nov Evropski zakonik o elektronskih komunikacijah in uredba BEREC. Pomembna naloga mag. Tanja Muha pa bo tudi podpora in pomoč pri doseganju ciljev projekta Evropske komisije, t. i. digitalne agende za države Zahodnega Balkana, katere namen je podpora prehodu regije v digitalno ekonomijo, v katerem sodeluje šest držav (Albanija, BiH, Kosovo, Črna Gora, Srbija in Republika Makedonija).

 

Direktorica AKOS je bila hkrati izvoljena tudi za podpredsednico skupine neodvisnih regulatorjev IRG, ki služi kot povezovalec med državami članicami in prinaša prilagojeno ter fleksibilno podporo pri izpolnjevanju njihovih vlog. IRG sodeluje pri izboljšanju sodelovanju, vzajemne pomoči in izmenjave informacij med nacionalnimi regulatornimi organi, hkrati pa zagotavlja enake možnosti za vseh 37 članov.

 

Več informacij je na voljo na spletni strani BEREC (glej povezavo).

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.