Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

BEREC poziva deležnike k posredovanju prispevkov glede vpliva 5G na regulacijo in glede vloge regulacije pri vzpostavljanju ekosistema 5G

BEREC poziva deležnike k posredovanju prispevkov glede vpliva 5G na regulacijo in glede vloge regulacije pri vzpostavljanju ekosistema 5G

Petek, 09.08.2019

Pričakovano je, da bo tehnologija 5G (5G) v številnih industrijskih sektorjih (vertikale) prinesla nove primere uporabe. Z namenom boljšega razumevanja potencialnega vpliva na regulacijo Organ evropskih regulatorjev telekomunikacij (BEREC) poziva podjetja in organizacije, ki se zanimajo oziroma načrtujejo izvedbo 5G povezljivosti, k posredovanju komentarjev do 2. 9. 2019, na elektronski naslov pm@berec.europa.eu.

 

Ekspertna delovna skupina Načrtovanje in prihodnji trendi (PFT EWG) je pripravila seznam regulatornih vidikov, ki so predmet javne razprave, deležniki pa so vabljeni tudi k posredovanju morebitnih manjkajočih vidikov regulacije in vloge BEREC pri tem, prioritizaciji vidikov ter ustreznosti primerov uporabe, ki so omenjeni v študiji.

 

Zbrani komentarji deležnikov bodo uporabljeni pri pripravi poročila »Report concerning the impact of 5G on regulation and the role of regulation in enabling the 5G ecosystem«, ki bo v pomoč nacionalnim regulatorjem elektronskih komunikacij pri zadevnih vprašanjih, prav tako pa bo prispevalo k razvoju regulacije v smeri podpore razvoja inovativnih rešitev. Pripravljen osnutek poročila bo predvidoma konec letošnjega leta posredovan v drugi krog javne razprave ter kasneje v potrditev na 41. plenarno zasedanje odbora regulatorjev BEREC.

 

5G je BEREC v srednjeročni strategiji 2018-2020 označil kot eno izmed srednjeročnih prioritet, vsebina povezana s 5G pa bo ostala prioriteta tudi v prihodnjih letnih programih dela BEREC, prav tako pa je BEREC že obravnaval različne tematike povezane s 5G.

 

Originalna objava je dosegljiva na povezavi.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.