Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

BEREC objavil nove dokumente in pozval k sodelovanju

BEREC objavil nove dokumente in pozval k sodelovanju

Sreda, 19.12.2018

Agencija obvešča zainteresirano javnost, da je BEREC objavil več dokumentov in številne med njimi predložil v javno posvetovanje.

Internetna nevtralnost

Člani odbora so potrdili mnenje BEREC o vrednotenju uporabe Uredbe o določitvi ukrepov v zvezi z dostopom do odprtega interneta (EU) 2015/2120 (Uredba NN) in Smernic BEREC o internetni nevtralnosti (Smernice NN). Cilj omenjenega mnenja je, na podlagi izkušenj držav članic z uporabo Uredbe NN in Smernic NN, zagotoviti prispevek k poročilu Evropske komisije za Evropski parlament in Svet EU, s pregledom Uredbe NN. Več informacij in povezava do dokumenta je na voljo tukaj.

5G

V povezavi z mobilnimi omrežji pete generacije je BEREC v javno razpravo predložil osnutek skupnih stališč o souporabi infrastrukture mobilnih omrežij, ki med drugim definirajo različne tipe sporazumov o souporabi mobilnih omrežij ter glavne cilje tovrstne souporabe. Na dokument je mogoče oddati pripombe in mnenja do 18. januarja 2019 na povezavi.

Končni uporabniki

Do 18. januarja 2019 je BEREC v javno razpravo predložil tudi osnutek poročila o prekinitvah naročniških pogodb ter menjavi operaterjev elektronskih komunikacij. Tovrstne pogodbe se trenutno pojavljajo v različnih oblikah in vključujejo raznovrstne informacije, pomembno pa je, da bi bile razumljive in dostopne za vse končne uporabnike, ter da bi jim omogočale zagotovitev ustreznih informacij na enostaven način.

Drugi dokumenti v javni razpravi

Do 23. januarja 2019 lahko deležniki sodelujejo tudi v javni razpravi glede osnutka poročila o dostopu do fizične infrastrukture v kontekstu tržnih analiz ter glede osnutka poročila o kazalnikih IoT (internet stvari) meritev.

Objavljen je tudi program dela BEREC za leto 2019, ki odseva zavezo organa BEREC, da služi kot organ za preudarno in proaktivno razpravo ter svetovanje Evropskem parlamentu, Svetu EU ter Evropski komisiji na področju elektronskih komunikacij. Seznam z vsemi sprejetimi dokumenti na 37. plenarnih zasedanjih je dosegljiv tukaj.

Delavnica za deležnike glede notranjih komunikacijskih storitev v EU

Nedavno sprejeta Uredba BEREC s 15. majem 2019 prinaša tudi cenovno omejitev maloprodajnih cen klicev in kratkih sporočil znotraj EU. Z namenom konstruktivne razprave med deležniki glede implementacije novih pravil, BEREC vabi 29. januarja 2019 v Bruselj na skupno delavnico. BEREC bo skladno z novimi obveznostmi oblikoval tudi Smernice za zagotovitev enotne uporabe omenjene uredbe v državah članicah, če bodo potrebne usmeritve zaradi potencialnih odstopanj pri teh cenovnih omejitvah. Registracija za to delavnico je mogoča do 15. januarja 2019 na povezavi, kjer je na voljo tudi več informacij.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.