12. implementacijsko poročilo EK

Četrtek, 29.03.2007

12. implementacijsko poročilo Evropske komisije na področju elektronskih komunikacij pomeni za Agencijo pomembno priznanje za njeno delo v preteklem letu in izredno pozitivno vzpodbudo za njene nadaljnje aktivnosti. Poročilo pohvali Agencijo kot neodvisno in učinkovito telo ter poudarja, da se je Agencija po uspešni izvedbi prvega kroga analiz upoštevnih trgov lotila nadzora nad implementacijo naloženih ukrepov, s čimer je odkrito vzpodbudila rast alternativnih operaterjev.

Komisija je kot posebej pozitivno omenila dejstvo, da je Agencija s svojimi odločbami znižala cene razvezane krajevne zanke in izboljšala določbe vzorčne ponudbe Telekoma Slovenije d.d. o razvezanem dostopu do krajevne zanke. To njeno dejanje je predstavljalo enega ključnih vzpodbud za razvoj konkurence pri zagotavljanju širokopasovnega dostopa.

Komisija pa je opozorila, da delo za Agencijo še zdaleč ni zaključeno, saj je stopnja konkurence na področju fiksne telefonije še vedno nizka. Agencija se v zvezi s tem popolnoma strinja s Komisijo, ki opozarja, da je še prezgodaj za zmanjševanje stopnje regulacije na trgu.

Posledično Agencija v letu 2007 pripravlja dodatne ukrepe na trgu fiksne telefonije; uvedla bo medoperatersko ponudbo naročniških priključkov Telekoma Slovenije d.d., ki bo konkurentom omogočila, da sami oblikujejo celovito ponudbo telefonije za svoje uporabnike.

 

Povezava do spletne strani Digitalne agende

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.