Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

Prizemno oddajanje plačljivih televizijskih programov

Prizemno oddajanje plačljivih televizijskih programov

Četrtek, 26.10.2017

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve je RTV Slovenija izdala novo odločbo o dodelitvi radijskih frekvenc za digitalno prizemno omrežije (multipleks C), s čimer je RTV Slovenija omogočila, da kot operater omrežja proste kapacitete ponudi potencialnim ponudnikom storitve plačljive televizije. Z novo odločbo je za oddajanje prostodostopnih programov rezervirana kapaciteta multipleksa 8 Mbit/s, preostalih 14 Mbit/s pa lahko imetnik odločbe uporabi za oddajanje plačljive televizije. Agencija namerava v kratkem objaviti tudi javni razpis za ponudnike plačljivih televizijskih programov, ki bodo tako lahko dobili pravico oddajanja prek multipleksa C.

Agencija je januarja 2017 pripravila javni posvet o možnostih razvoja plačljive digitalne prizemne televizije (glej povezavo), saj je povpraševanje po oddajanju prostodostopnih televizijskeih programov prek prizemnih televizijskih omrežij znatno upadlo z umikom komericalnih televizijskih programov z multipleksa C (najprej programov POP TV in Kanal A, kasneje tudi program Planet TV). RTV Slovenija je kasneje podala pobudo, da bi storitev plačljive televizije lahko ponudila v sodelovanju z enim od obstoječih ponudnikov televizijskih paketov v Sloveniji.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.