Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

Vabilo na javni posvet o izhodiščih za spremembo splošnega akta o dovoljenjih za izvajanje televizijske in radijske dejavnosti

Vabilo na javni posvet o izhodiščih za spremembo splošnega akta o dovoljenjih za izvajanje televizijske in radijske dejavnosti

Petek, 12.10.2018

Zaradi spremenjenih razmer, ki so v zadnjih letih izrazite zlasti na radijskem trgu, agencija zaznava, da so obstoječa dovoljenja za izvajanje radijske in televizijske dejavnosti zastarela in ne odražajo več sodobnih medijskih trendov. Agencija v ta namen načrtuje celovito posodobitev splošnega akta o dovoljenju za izvajanje radijske ali televizijske dejavnosti in koncepta dovoljenj. V želji, da bi prenovljena dovoljenja kar najbolje ustrezala novi medijski realnosti ter odražala dejansko stanje na radijskem in televizijskem trgu, agencija zainteresirano javnost vabi na javni posvet o spremembi splošnega akta o dovoljenju za izvajanje radijske ali televizijske dejavnosti in koncepta omenjenih dovoljenj.

 

Osnova za pripravo izhodišč za spremembo splošnega akta je bila Analiza ekonomskih potencialov slovenskega radijskega trga, v katerem so bili zastopani deležniki z radijskega in jo je za agencijo izdelalo podjetje GFK (glej povezavo), saj je predviden večji del prenove v radijskem delu akta in dovoljenj.

 

Skozi razpravo bomo poskušali identificirati predloge za spremembo splošnega akta o dovoljenju za izvajanje radijske in televizijske dejavnosti, zato vse zainteresirane vabimo k aktivnemu sodelovanju. Vabljeni so predvsem izdajatelji radijskih in televizijskih programov ter predstavniki Ministrstva za kulturo in Sveta za radiodifuzijo.

 

Javni posvet bo potekal v četrtek, 25. 10. 2018, ob 13. uri na sedežu agencije (Stegne 7, Ljubljana, velika sejna soba v 2. nadstropju). Prosimo, da svojo udeležbo najavite do ponedeljka, 22. 10. 2018, na elektronski naslov: anita.balas@akos-rs.si ali po telefonu na številko: 01 583 63 97.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.