Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

ERGA objavila poročilo o aktivnostih na področju zaščite otrok in mladoletnikov v avdiovizualnih medijskih storitvah

ERGA objavila poročilo o aktivnostih na področju zaščite otrok in mladoletnikov v avdiovizualnih medijskih storitvah

Ponedeljek, 05.03.2018

Skupina evropskih regulatorjev za področje avdiovizualnih medijskih storitev ERGA je pod okriljem Evropske komisije oktobra 2017 v Bruslju pripravila delavnico, katere glavni namen je bil pregled aktivnosti, ki jih za zaščito otrok in mladoletnikov pred potencialno škodljivimi vsebinami izvajajo izdajatelji televizijskih programov, ponudniki avdiovizualnih medijskih storitev na zahtevo in drugi spletni ponudniki avdiovizualnih vsebin.

 

Delavnica je služila identifikaciji dobrih praks na tem področju, ki bi lahko služile kot zgled za ukrepe v prihodnosti. Soustvarjali so jo predstavniki širokega razpona podjetij in organizacij, ki so aktivni na področju zaščite otrok oziroma so v tovrstne izzive s svojo dejavnostjo zelo vpleteni (USK, Google, Nicam, Netflix, Telefonica, SKY UK, COFACE, EU Parents Association, EU Kids Online…), s čimer se je ustvaril prostor za vpogled v njihovo delovanje na področju zaščite otrok v avdiovizualnih medijih. Poročilo s ključnimi poudarki delavnice je objavljeno na naslednji povezavi.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.