Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

Vabilo na usposabljanje koderjev za rabo orodja Gledoskop

Vabilo na usposabljanje koderjev za rabo orodja Gledoskop

Ponedeljek, 04.09.2017

Izdajatelje televizijskih programov in ponudnike AV-storitev na zahtevo vabimo na usposabljanje za rabo orodja Gledoskop, ki bo v prostorih agencije (Stegne 7, velika sejna soba v 2. nadstropju) potekalo v torek, 26. 9. 2017.

Gledoskop je orodje za razvrščanje in označevanje otrokom in mladoletnikom škodljivih in resno škodljivih avdiovizualnih programskih vsebin, ki ga je agencija v sodelovanju z nizozemskim inštitutom Nicam prilagodila rabi v slovenskem okolju. Namenjen je izdajateljem televizijskih programov in ponudnikom avdiovizualnih medijskih storitev na zahtevo, ki k uporabi orodja pristopijo prostovoljno, ter strokovnjakom agencije. Zaradi zagotavljanja zanesljivosti rabe Gledoskopa in njegovih rezultatov morajo pred pričetkom njegove uporabe vsi koderji, ki bodo orodje uporabljali, opraviti usposabljanje in testiranje.

Agencija zato vse izdajatelje televizijskih programov in ponudnike AV-storitev na zahtevo vabi na praktično predstavitev orodja in usposabljanje koderjev, ki se bo zaključilo s testiranjem in podelitvijo licenc novim uporabnikom orodja. Usposabljanje bo celodnevno z odmorom za kosilo. Natančen dnevni red usposabljanja bomo oblikovali, ko bo znano število novih udeležencev in tistih, ki so z orodjem že seznanjeni, saj želimo vsebino delavnice čim bolj prilagoditi predznanju udeležencev.

Izdajatelje televizijskih programov in ponudnike AV-storitev na zahtevo vabimo, da najkasneje do ponedeljka, 11. 9. 2017, svojo udeležbo najavijo na elektronski naslov: teja.antoncic@akos-rs.si. V prijavi podajte imena in naslove elektronske pošte vseh koderjev, ki se bodo udeležili usposabljanja. Za morebitna vprašanja in informacije smo vam na voljo na 01/583 63 75 (Teja Antončič) in 01/583 63 83 (Igor Žabjek). Usposabljanja se bodo lahko udeležili le najavljeni udeleženci, saj moramo vsakemu udeležencu ustvariti profil z uporabniškim imenom in geslom, ki mu bo omogočal dostop do orodja Gledoskop.

Prosimo, da s seboj prinesete naprave s povezavo na internet, na katerih boste uporabljali orodje in izpolnjevali vprašalnik, najbolje prenosni računalnik.
   
Na usposabljanju bosta na voljo priročnik za uporabo Gledoskopa in vprašalnik v slovenskem jeziku, vendar bo usposabljanje in testiranje zaradi sodelovanja nizozemskih strokovnjakov z Nicama potekalo v angleškem jeziku.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.