Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

Delavnica o zaščiti otrok in mladoletnikov na TV in VOD

Delavnica o zaščiti otrok in mladoletnikov na TV in VOD

Četrtek, 25.09.2014

Nedavno uvedeni sistem razvrščanja in označevanja avdiovizualnih programskih vsebin je kompleksnejši od prejšnjega, za ponudnike vsebin na zahtevo pa predstavlja novo obvezo. Za odpravljanje nejasnosti in preprečevanje neskladij pri njegovi uporabi Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS vabi na delavnico, ki jo pripravlja v sodelovanju z nizozemskim inštitutom za klasifikacijo avdiovizualnih medijev NICAM.

 

Praktično naravnana delavnica je posebej primerna za ponudnike avdiovizualnih medijskih storitev, ki jih vabimo, da na delavnici izpostavijo konkretne primere vsebin in z njimi povezana vprašanja in zagate, da jih bomo lahko obravnavali s pomočjo sodelujočih strokovnjakov. Prav tako k sodelovanju vabimo posrednike uporabniških vsebin, saj bo NICAM na delavnici med drugim predstavil delovanje sistema označevanja uporabniških vsebin, ki ga je razvil z britanskim inštitutom za klasifikacijo BBFC in o katerem lahko več preberete na spletni strani. Dobrodošli so tudi predstavniki ustanov, ki se ukvarjajo s pravicami otrok in z vprašanji varne in odgovorne rabe medijskih vsebin, ter tisti, ki jih področje strokovno zanima. Priporočljivo je, da udeleženci na delavnico prinesejo svoje pametne telefone ali tablice, na katerih bodo reševali primere.

 

Delavnica bo zaradi aktivnega sodelovanja tujih strokovnjakov potekala v angleščini, in sicer v torek in sredo, 30. 9. 2014 in 1. 10. 2014, v prostorih AKOS, Stegne 7, 1000 Ljubljana (2. nadstropje, velika sejna soba). Program delavnice si lahko ogledate tukaj.

 

Ker je po začetnem krogu prijav na voljo še nekaj prostih mest, vas prosimo, da svojo udeležbo čim prej oziroma najkasneje do četrtka, 25. 9. 2014, najavite na elektronski naslov info.box@akos-rs.si (v zadevo zapišite Delavnica AKOS in NICAM).

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.