Portal PLUS: lobistični stiki direktorja agencije

Sreda, 24.12.2014

Agencija odgovarja uredniku Portala Plus Borisu Megliču.

Kolikokrat je v tekočem in kolikokrat je v preteklem letu direktor AKOS Franc Dolenc prijavljal lobistične stike? Zanima me tudi kdo so ljudje s katerimi je prijavil morebitne lobistične stike, kdaj je to bil in kje?

Vsi podatki o prijavah lobističnih stikov, ki jih je agencija posredovala v zadnjih letih, so dostopni na spletni strani KPK.

Zanima me tudi glede CCA dražbe, ki ste jo izvedli. Presenetilo me je, da ni bilo nobenih pritožb. Koliko dražb je AKOS izvedel do sedaj brez pritožb kogarkoli?

Do sedaj na nobeno dražbo ni bilo pritožb.

Dodatna pojasnila agencije na ista vprašanja

Odgovor na vaše vprašanje v zvezi s prijavami lobističnih stikov direktorja agencije (oziroma drugih uslužbencev agencije) je javno dostopen in preverljiv. Vsi podatki so objavljeni na spletni strani KPK na povezavi, ki vam je bila posredovana. Treba je samo pogledati posamezno leto. Če so bili lobistični stiki prijavljeni, so zavedeni v registrih KPK za posamezno leto. Če ni bilo prijav, jih ni v registrih KPK.

https://www.kpk-rs.si/sl/projekt-transparentnost/lobisticni-stiki

https://www.kpk-rs.si/sl/projekt-transparentnost/lobisticni-stiki/2013

https://www.kpk-rs.si/sl/projekt-transparentnost/lobisticni-stiki/2014-do-3107

https://www.kpk-rs.si/sl/projekt-transparentnost/lobisticni-stiki/2014-od-0108/582

V zvezi z vprašanjem o številu dražb, ki jih je agencija izvedla brez pritožb kogar koli, pa morda res nismo bili dovolj jasni, zato dodajamo pojasnilo. Večkrat objavljeno in enostavno preverljivo dejstvo namreč je, da je bila izvedena dražba frekvenc prva in do danes edina v Sloveniji (glej sporočila za javnost, npr. Uspešno zaključena dražba frekvenc za zagotavljanje javnih mobilnih komunikacijskih storitev). Dejstvo pa je tudi, kot navajate sami, da do sedaj ni bilo nobene pritožbe.


Dodatna vprašanja in pojasnila agencije

Kot dogovorjeno po telefonu, vas prosim še za mail oziroma dopis s katerim je Dot Econ korigiral oddano ponudbo iz 28. maja 2013. Prosim vas torej za vso razpoložljivo dokumentacijo iz katere je razvidna intervencija Dot Econa v zvezi s to intervencijo korigiranja oddane ponudbe. Če ne obstaja osnovna oddana ponudba in korigirana vas torej prosim za vse dokumente ki opredeljujejo dotično intervencijo.

Dokument vam bomo posredovali v skladu z določbami Zakona o dostopu do informacij javnega značaja.

Zanima me tudi koliko javnih naročil je AKOS do sedaj sploh izvedel brez sleherne pritožbe ponudnikov. Zadoščal bo pregled zadnjih 5 let.

Akos letno izvede več sto javnih naročil, skoraj vse brez pritožb. Zaradi preobsežnosti dokumentacije, ki vas zanima, vam točnega števila postopkov izvedenih javnih naročil v zadnjih petih letih (brez pritožb) ne moremo posredovati, saj bi izvleček podrobnosti iz teh dokumentov pomenil nesorazmeren napor agencije. Agencija vas zato vabi, da pridete na njen sedež, kjer boste lahko pregledali vso dokumentacijo, ki jo potrebujete za svoje raziskovalno novinarsko delo.

Prav tako vas ponovno prosim za informacijo o tem, koliko lobističnih stikov, s kom, v zvezi s čim in kdaj je v letu 2013 in 2014 prijavil direktor AKOS Franc Dolenc.

Kot smo vam že odgovorili na vaše vprašanje z dne 15. decembra 2014, so informacije v zvezi s prijavami lobističnih stikov direktorja agencije (oziroma drugih uslužbencev agencije) javno dostopne in preverljive. Vsi podatki so objavljeni na spletni strani KPK na povezavi, ki vam je bila posredovana in vam jo ponovno posredujemo. Če so bili lobistični stiki v določenem letu prijavljeni, so zavedeni v registih KPK za posamezno leto. Če ni bilo prijav, jih ni v registrih KPK. Če morda želite dokumenta agencije (poročili za leto 2013 in 2014), vam ju ne moremo posredovati, ker ne obstajata, pri čemer rok za oddajo takšnega dokumenta za leto 2014 še ni potekel.

https://www.kpk-rs.si/sl/projekt-transparentnost/lobisticni-stiki

https://www.kpk-rs.si/sl/projekt-transparentnost/lobisticni-stiki/2013

https://www.kpk-rs.si/sl/projekt-transparentnost/lobisticni-stiki/2014-do-3107

https://www.kpk-rs.si/sl/projekt-transparentnost/lobisticni-stiki/2014-od-0108/582

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.