Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

Zaživel Akosov portal za prikaz podatkov eAnalitik

Zaživel Akosov portal za prikaz podatkov eAnalitik

Četrtek, 28.03.2019

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS je objavila nov portal eAnalitik (https://eanalitik.akos-rs.si), ki je namenjen prikazu podatkov na trgu elektronskih komunikacij v Republiki Sloveniji. Gre za prikaz podatkov, ki jih je agencija do sedaj objavljala v četrtletnih poročilih o razvoju trga elektronskih komunikacij. Portal ponuja pregled stanja na trgu elektronskih komunikacij na uporabniku prijazen in pregleden način.

Portal eAnalitik omogoča prikaze podatkov skozi daljše obdobje (zadnjih 10 let), pri čemer si lahko vsako glede na svoje potrebe in interese izbere časovno obdobje in kazalnike, ki ga zanimajo. Podatki, ki jih agencija pripravlja na podlagi četrtletnega poročanja aktivnih operaterjev, so prikazani v grafih in tabelah in jih je mogoče izvoziti oziroma natisniti.

Agencija od operaterjev, ki zagotavljajo elektronska komunikacijska omrežja oziroma izvajajo elektronske komunikacijske storitve, na podlagi Zakona o elektronskih komunikacijah že več let zbira podatke ter ugotavlja stanje na trgu elektronskih komunikacij. Določene podatke je vsako četrtletje objavljala na svoji spletni strani (https://www.akos-rs.si/cetrtletna-porocila), pri čemer je objavo četrtletnih poročil vedno z zanimanjem pričakovala tako domača strokovna in zainteresirana javnost kot tudi mednarodna.

In prav tem javnostim je primarno namenjen portal eAnalitik, ki je postavljen v slovenski in angleški jezikovni različici. V prihodnosti bo agencija portal nadgrajevala tako s podatki v okviru elektronskih komunikacij kot tudi z objavo in prikazom podatkov, ki jih skladno s svojimi pristojnostmi zbira na drugih področjih svojega delovanja.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.