Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

Vabilo na predavanje Politika EU in regulacija pomožnih storitev digitalne TV

Vabilo na predavanje Politika EU in regulacija pomožnih storitev digitalne TV

Ponedeljek, 10.10.2011

Vabimo vas na drugo predavanje iz Medijske učilnice, namenjeno predstavitvi politike Evropske unije v povezavi z regulacijo pomožnih storitev tehničnih platform digitalne televizije, ki bo v ponedeljek, 24. oktobra 2011, ob 13. uri v prostorih Agencije za pošto in elektronske komunikacije (velika sejna soba, drugo nadstropje).

Predavanje z naslovom "EU policy and regulation of technical platform services" bo v angleščini izvedla dr. Kristina Irion, profesorica s Srednjeevropske univerze (CEU) v Budimpešti, ki se ukvarja zlasti z regulacijo in politiko avdiovizualnih medijev in elektronskih komunikacij ter z vprašanji s področja varovanja zasebnosti in varstva osebnih podatkov. Trenutno je vključena v tri večje evropske raziskovalne projekte, med drugim v študijo INDIREG o neodvisnosti regulatorjev za avdiovizualne medijske storitve.

Dr. Kristina Irion se bo v predavanju posvetila pristopom k regulaciji pomožnih storitev za televizijske programe, kot so vmesniki za programiranje aplikacij (API), sistemi pogojnega dostopa (CA) in elektronski programski vodič (EPG), ki jih omogočajo videodistribucijske platforme. Regulativni okvir Evropske unije tem storitvam priznava pomemben prispevek k raznolikosti in pluralnosti medijske krajine ter uvaja ex ante obveznosti njihovih ponudnikov. Udeleženci predavanja, ki bo trajalo do 15. ure, bodo na interaktiven način vključeni v identificiranje zakonodajnih izzivov in možnih pravnih sredstev na tem področju.

Vsi, ki se želite udeležiti predavanja, se do zapolnitve mest lahko prijavite najkasneje do petka, 21. oktobra 2011. Prijave sprejemamo na elektronskem naslovu: zeljko.smiljanic@apek.si.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.