Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

Vabilo na mednarodno konferenco projekta SEE Digi.TV

Vabilo na mednarodno konferenco projekta SEE Digi.TV

Sreda, 10.10.2012

Vabimo vas na mednarodno konferenco projekta SEE Digi.TV, namenjeno vprašanjem, ki se odpirajo po prehodu na digitalno oddajanje televizijskega signala in ob uvajanju naprednejših informacijsko-komunikacijskih storitev. Konferenca, na kateri pričakujemo do sto udeležencev, bo potekala 18. in 19. oktobra 2012 v Hotelu Lev v Ljubljani.


O vprašanjih, povezanih s prihodnostjo digitalne prizemne televizije, regionalnimi značilnostmi drugih digitalnih distribucijskih platform, koriščenjem radijskega spektra po prehodu na digitalno radiodifuzijo in problematiko digitalne ločnice, bo razpravljalo dvajset priznanih strokovnjakov iz vrst ponudnikov vsebin in storitev, mednarodnih organizacij, raziskovalnih in izobraževalnih ustanov ter regulatorjev.


Konferenca se bo odvila v okviru projekta čezmejnega teritorialnega sodelovanja SEE Digi.TV (www.see-digi.tv), ki povezuje 15 ustanov, večinoma regulatorjev radiodifuznih medijev in elektronskih komunikacij, iz 10 držav v širši soseščini Slovenije. Projekt je namenjen usklajevanju aktivnosti, povezanih s prehodom na digitalno radiodifuzijo in s koriščenjem digitalne dividende. Poteka v okviru Programa Jugovzhodna Evropa in je v večji meri financiran z evropskimi sredstvi. Ob Apeku, ki je vodilni partner projekta, v njem sodelujejo partnerji iz Italije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in Albanije, iz Slovenije pa še ustanova Sintesio.


Razprava bo v angleškem jeziku. Podrobnosti so na voljo v priloženem dnevnem redu. Prijave za udeležbo zbiramo na naslovu zeljko.smiljanic@apek.si do 17. oktobra 2012 oziroma do zapolnitve mest.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.