Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

Nove funkcionalnosti Akosovega portala za prikaz podatkov eAalitik

Nove funkcionalnosti Akosovega portala za prikaz podatkov eAalitik

Četrtek, 17.10.2019

Agencija je z novimi funkcionalnostmi nadgradila portal eAnalitik, ki je namenjen prikazu podatkov na trgu elektronskih komunikacij v Republiki Sloveniji. Poleg osnovnega prikaza podatkov po kazalnikih sta po novem na voljo še dva prikaza, in sicer prikaz Operaterji in Operaterji (napredno).

Na portalu je bil do sedaj na voljo prikaz Kazalniki, pri katerem ima uporabnik možnost izbrati en kazalnik v primerjavi z več operaterji. Pri novem prikazu Operaterji  lahko uporabnik izbere enega operaterja v primerjavi z več kazalniki, medtem ko lahko pri prikazu Operaterji (napredno) izbere enega ali več operaterjev v primerjavi z enim ali več kazalniki.

Poleg tega je prikaz Kazalniki dopolnjen z vrsto novih kombiniranih grafičnih prikazov, kjer so na istem grafu prikazani različni kazalniki (npr. Število prenosov fiksnih in mobilnih telefonskih številk k operaterjem, Penetracija - vse storitve ipd.).  V meniju na levi strani portala, kjer so našteti grafi v povezavi s posameznimi trgi elektronskih komunikacij, so dodane povezave na ustrezen grafični prikaz podatkov. Dodana je tudi možnost, da se vrednost na grafu skrije z namenom, da je graf bolj pregleden.    

Portal eAnalitik, ki ponuja pregled stanja na trgu elektronskih komunikacij na uporabniku prijazen in pregleden način, je agencija objavila konec marca. Omogoča prikaze podatkov skozi daljše obdobje (zadnjih 10 let), pri čemer si lahko vsakdo glede na svoje potrebe in interese izbere časovno obdobje in kazalnike, ki ga zanimajo. Podatki, ki jih agencija pripravlja na podlagi četrtletnega poročanja aktivnih operaterjev, so prikazani v grafih in tabelah in jih je mogoče izvoziti oziroma natisniti.

 

V prihodnosti bo agencija portal še nadgrajevala tako s podatki v okviru elektronskih komunikacij, kot tudi z objavo in prikazom podatkov, ki jih skladno s svojimi pristojnostmi zbira na drugih področjih svojega delovanja.
 

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.