Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

AKOS podpisal memorandum o sodelovanju z makedonskim regulatorjem

AKOS podpisal memorandum o sodelovanju z makedonskim regulatorjem

Sreda, 13.12.2017

Agencija je danes v Ljubljani podpisala memorandum o sodelovanju z makedonsko Agencijo za avdio in avdiovizualne medijske storitve (AVMU). Dokument sta podpisala direktorica agencije mag. Tanja Muha in direktor AVMU Zoran Trajčevski. Kot je ob podpisu izpostavila mag. Muha, se agencija zaveda pomena in krepitve sodelovanja s tujimi regulatorji na različnih ravneh na področju elektronskih komunikacij. Te imajo namreč pomembno vlogo za razvoj družbene in ekonomske blaginje tako Slovenije kot Makedonije.

 


Slovenski in makedonski regulator sta se s podpisom memoranduma zavezala k redni izmenjavi javno dostopnih podatkov o svojih dejavnostih in nacionalnih trgih elektronskih medijev, informacij glede razvoja politik in strategij na področju regulacije elektronskih medijev v svojih državah ter informacij o svojih nacionalnih predpisih s področja elektronskih komunikacij. Hkrati sta se zavezala k tesnejšemu sodelovanju na področjih skupne problematike in iskanju pozitivnih rešitev v korist obeh regulatorjev.


Memorandum nima pravnih posledic za delovanje agencije. So pa v njem opredeljena področja skupnega delovanja, ki bo obsegalo izmenjavo izkušenj in praks na področju regulacije trgov ter različne oblike skupnih strokovnih izobraževanj, udeležb na različnih mednarodnih konferencah in simpozijih. Agencija je tovrstne memorandume doslej že podpisala z več tujimi regulatorji, med drugim na Hrvaškem, v BiH, Srbiji in Albaniji.
 

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.