Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

AKOS podpisal memorandum o sodelovanju z bosanskim regulatorjem RAK

AKOS podpisal memorandum o sodelovanju z bosanskim regulatorjem RAK

Četrtek, 24.11.2016

Agencija je danes podpisala memorandum o sodelovanju z Regulatorno agencijo za komunikacije BiH (RAK). Namen dokumenta je nadaljnji razvoj prijateljskih odnosov na podlagi enakosti in vzajemne koristi, zavedajoč se pomembnosti vloge, ki jo imajo elektronske komunikacijske storitve za razvoj družbene in ekonomske blaginje obeh držav.

 

Regulatorja elektronskih komunikacij sta se s podpisom zavezala k redni izmenjavi informacij glede razvoja politik in strategij na področju elektronskih komunikacij v svojih državah ter ostalih informacij, ki so obema v korist. Prav tako sta se zavezala k tesnejšemu sodelovanju na področjih skupne problematike in iskanju pozitivnih rešitev v korist obeh podpisnikov memoranduma.

 

Memorandum nima pravnih posledic za delovanje agencije. So pa v njem opredeljena področja skupnega delovanja, ki bo obsegalo izmenjavo izkušenj in praks na področju regulacije trgov ter različne oblike skupnih strokovnih izobraževanj, udeležb na različnih mednarodnih konferencah in simpozijih.

 

Agencija je tovrstne memorandume doslej že podpisala s hrvaškim, črnogorskim, makedonskim, srbskim in albanskim regulatorjem.

 

Memorandum o sodelovanju sta podpisala v. d. direktorja AKOS, mag. Tanja Muha, in generalni direktor RAK Predrag Kovač.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.