Ste na arhivski spletni strani, ki se od 10. 1. 2020 ne osvežuje oziroma ne dopolnjuje več. Za veljavno vsebino obiščite www.akos-rs.si.

Agencija gostila dve bilateralni srečanji

Agencija gostila dve bilateralni srečanji

Petek, 18.10.2019

V prvi polovici oktobra je Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS) gostila dve bilateralni srečanji. Prvo z višjimi predstavniki hrvaške agencije za regulatorne mrežne industrije (HAKOM), drugo s predstavniki srbske regulatorne agencije za elektronske komunikacije in poštne storitve (RATEL). Namen srečanj je bila izmenjava mnenj, izkušenj, pogledov in dobrih praks glede različnih aktualnih tematik, kar je v fleksibilnem delovnem okolju regulatorjev izjemnega pomena.  

Na sestanku s HAKOM so prisotni razpravljali o veleprodajnih trgih elektronskih komunikacij, meritvah kakovosti storitev, varnosti omrežij, pravicah in sporih končnih uporabnikov, motnjah v radijskem frekvenčnem spektru, ureditvi in praktični izvedbi souporabe infrastrukture, ugotavljanju neto stroška, nepravičnega finančnega bremena in kompenzacije pri poštnih storitvah in o dostopu do dodatnih storitev ter zagotovitvi ustreznih informacij na železniškem sektorju.

Na sestanku z RATEL na operativni ravni so bile glavne teme povezane z radijskim frekvenčnim spektrom, univerzalno storitvijo, storitvami z dodano vrednostjo (VAS), javno govorno storitvijo in prenosom govora preko interneta, medmrežnim povezovanjem v novejših omrežjih, prenosljivostjo številk, elementi oštevilčenja in z mapiranjem širokopasovne infrastrukture in možnostmi ustreznega prikaza slednjih javnosti.
 

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije
Stegne 7, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 583 63 00
F: 01 511 11 01
E: info.box@akos-rs.siUradne ure:
PON - PET 9:00 - 11:00
SRE - 13:00 - 14:00
Uradne ure po telefonu:
PON - PET 9:00 - 14:00

© 2014 AKOS. Vse pravice pridržane.